Moštovač pro zpracování ovoce

Moštovač na jablka

Ruční moštovač s centrálním šroubem nebo jinak také šroubový moštovač je jednou z variant lisu na ovoce, který poháníte vlastní silou. K jeho provozu tedy nepotřebujete žádná další zařízení. Zpracování ovoce na lahodný mošt si v tomto případě můžete užít tak jako tomu bylo dříve.

Moštovač na jablka s centrálním šroubem

Moštovač 6 litrů s centrálním šroubemMoštovač se skládá z lisovacího koše vyrobeného z neopracovaného bukového dřeva, což mu dodává rustikální přírodní vzhled. Koš je umístěn na ocelové konstrukci pro lepší stabilitu a obsluhu lisu. Dalšími částmi jsou bukové půlkruhy a vymezovací špalíky. Výlevka je vyrobena buď ze zdravotně nezávadného potravinářského plastu, nebo z nerezu. Středem základny a koše prochází trapézový závit, na který se umisťuje po naplnění moštovače páka, kterou otáčíte, a postupující tlak vytlačuje z ovoce šťávu.

Šroubové moštovače jsou k dostání v různých velikostech. U moštovačů s ocelovou základnou můžete volit z následujících objemů 2,5 litru, 6, 12, 20 a 30 litrů. Pokud máte zájem o celodřevěný moštovač s nerezovou odkapávací miskou, nabízíme velikosti 10, 20 a 40 litrů.

Ruční moštovač na ovoce s centrálním šroubem o menším objemu je určen především na zpracování malého množství ovoce. Pokud toužíte po čerstvé šťávě každý den, doporučujeme pořídit stolní moštovač na ovoce S3 o objemu 2,5 litrů. Pro zpracování několika kilogramů jablek jsou vhodné moštovače 6 a 12 litrů. Při větších objemech volte z objemnějších moštovačů nebo zvažte použití hydraulického moštovače, více si přečtěte zde…

Kromě moštovače a ovoce budete potřebovat filtrační roušku a v případě moštování velkých objemů i drtič (šrotovník ovoce), kterým si usnadníte přípravu ovoce před vlastním získávání šťávy. Postup moštování naleznete zde…Moštovač 20l rozložený


Fotogalerie